Spletna trgovina Elotus d.o.o.
Spletna trgovina Elotus d.o.o.
Prijava / Registracija
Uporabniško ime:
Geslo:
» Registracija » Pozabljeno geslo

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/rokosi04/domains/trgovina.elotus.si/public_html/templates/en/html/page/parts/template.php on line 40

Pogoji poslovanja

Lastnik in upravljalec spletnega mesta:

ELOTUS d.o.o. (v nadaljevanju: Ponudnik)
Zgornja Korena 14
2241 Zgornja Korena

Davčna številka: SI70173486 – družba je davčni zavezanec
Matična številka: 6545424

Družba je vpisana v poslovni register dne  05.02.2014 na podlagi sklepa, ki ga je izdalo Okrožno sodišče v Maribor pod opr.št. 2014/5750..

 

Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne trgovine Trgovina.elotus.si  so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

Splošni pogoji poslovanja opredeljujejo delovanje spletne trgovine, poslovni odnos med ponudnikom in kupcem ter pravice uporabnika-kupca.

S potrditvijo vsakega naročila v spletni trgovini uporabnik potrjuje, da je seznanjen in sprejema tu opisane pogoje in pravila.

 

 1. Splošne informacije

V spletni trgovini lahko naročajo vse vrste subjektov, pravne in fizične osebe, za dostavo blaga znotraj Slovenije. Pogoji poslovanja te spletne trgovine so veljavni za vse pravne osebe s sedežem v RSloveniji. Za fizične osebe velja, da lahko naročilo oddajo tudi tuji državljani/rezidenti, vendar le za dostavo znotraj RSlovenije. Če ste tuja pravna oseba ali želite naročiti dostavo na naslov izven Slovenije, nas kontaktirajte na info@elotus.si ali pokličite na tel.št. ++386 40 142 206 in dogovorili se bomo za ustrezen način realizacije naročila. 

 1. Cene

Cene izdelkov so izražene v evrih (EUR) in vključujejo DDV. Cene posameznih izdelkov veljajo za njihov nakup v tej spletni trgovini in so veljavne v trenutku oddaje naročila. Ponudnik ima pravico kadarkoli in brez vnaprejšnje najave cene v spletni trgovini spremeniti. Če se v času obdelave naročila, tj. v času med oddajo naročila in preden je ponudnik naročilo potrdil, cena spremeni, bo ponudnik o tem kupca takoj obvestil. Kupcu bo omogočil odstop od nakupa ali pa si bo prizadeval ponuditi realizacijo naročila v individualnem dogovoru s kupcem. Po tem, ko ponudnik potrdi naročilo, sprememba cene ni več možna, brez izrecnega soglasja kupca.

 1. Način plačila

Ponudnik za nakupe v spletni trgovini omogoča naslednje načine plačila:

 • Predračun - plačilo izvedete na TRR ponudnika na podlagi prejetega e-mail sporočila »Podatki za nakazilo« ali ločeno poslanega predračuna (pravne osebe)
 • Z bančno kartico (Visa/Mastercard/Maestro/Discover - preko spletnega plačilnega vmesnika boste preusmerjeni na varno plačilo (3D Secure)
 • Preko PayPal-a
 • Po povzetju - v tem primeru plačate znesek računa z gotovino dostavljavcu pošiljke, ko vam le-ta dostavi naročeno blago na vaš naslov. Račun je priložen dostavljenemu blagu.
 1. Rok dobave:

Naročila je mogoče v spletni trgovini oddati 24 ur na dan.

Izdelke, ki so na zalogi, odpošljemo takoj po prejemu naročila oz. po prejemu plačila (odvisno od izbranega načina plačila). Za naročila/plačila prejeta do 10. ure dopoldne, bomo izdelke iz zaloge odposlali še isti dan. Za naročila/plačila prejeta po 10. uri pa bomo izdelke iz zaloge odposlali naslednji delovni dan.

Izdelke, ki jih trenutno ni na zalogi ali jih moramo na podlagi vaših navodil še izdelati, bomo praviloma dobavili v roku do 3 tednov. V tem primeru vam bomo obvestilo o predvidenem roku dobave poslali skupaj s potrditvijo naročila, to je najkasneje v 3 delovnih dneh.

 1. Dostava

Naš pogodbeni partner za dostavo pošiljk je General Logistics Systems, Logistične storitve d.o.o. (v nadaljevanju: GLS).

 • Za vsa naročila v znesku 50,00 eur ali več, je za kupca pošiljanje blaga brezplačno.
 • Za naročila v znesku do vključno 49,99 eur, pa kupec plača strošek dostave glede na izbran način plačila: za naročila s plačilom po predračunu, s kartico ali preko PayPal-a je znesek poštnine 4,00 eur (DDV vključen), za naročila s plačilom po povzetju pa 4,50 eur (DDV vključen).  Uporabljamo storitev GLS-a za obveščanje Flex Delivery in Shop Delivery, tako, da bo kupec ustrezno obveščen o času dostave in ima možnost koristiti vse storitve za prejemnike, ki jih omogoča GLS: https://gls-group.eu/SI/sl/storitev-za-prejemnike. Obračunani stroški pošiljanja in plačila po povzetju bodo vključeni že v samem računu in ni potrebno nikakršno plačilo dostavljalcu. Izjema je samo v primeru preusmeritve pošiljke s strani kupca – nekatera prevzemna mesta (npr. Petrol) ločeno zaračunavajo te storitve, zato se v takšnih primerih lahko pojavi manjši dodatni strošek za kupca. Svetujemo, da se kupec pred preusmeritvijo prevzema pošiljke pozanima o konkretnem prevzemnem mestu.

V primeru, ko kupec prejme poškodovano pošiljko, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri samem dostavljavcu in hkrati tudi nas obvestiti o tem. Vključili se bomo v postopek reklamacije za čimprejšnjo rešitev v dobro kupca.

 1. Odstop od nakupa in vračilo blaga

Skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) ima kupec pravico, da v 14 dneh od prevzema izdelka odstopi od nakupa. To stori tako, da takoj pisno obvesti ponudnika preko kontaktnega obrazca ali e-maila. Pri tem mu ni potrebno navesti razloga za odstop.  Kupec mora nato v naslednjih 14 dneh blago na svoje stroške vrniti ponudniku. Vrnjeno blago mora biti v originalni embalaži, nepoškodovano in v nespremenjeni količini. Za izdelke, ki smo jih kupcu morali izdelati po njegovih navodilih in so bili prilagojeni njegovim osebnim željam, vračila izdelkov ne moremo sprejeti. Vsak odstop od nakupa bomo obravnavali individualno in se trudili razrešiti primer skladno z veljavno zakonodajo ter v obojestransko korist.

 1. Reklamacije

Kupec ima pravico, da izdelek reklamira. To lahko stori, če izdelek nima lastnosti, ki jih je ponudnik obljubil, če je prejel napačen izdelek, napačno barvo, količino ali velikost ali če izdelek kakorkoli odstopa od naročila. Reklamacije sprejemamo v roku 8 dni od prejema naročenega blaga, zato kupce prosimo, naj prejeto blago takoj pregledajo, preštejejo, preverijo velikosti. Pri tekstilnih izdelkih lahko kupec določene pomanjkljivosti ugotovi šele po prvi uporabi, zato v določenih primerih in samo pri tekstilnih izdelkih lahko reklamacijo sprejmemo tudi po 8 dneh. Takšne reklamacije bomo reševali individualno in v dogovoru s kupcem. Vendar pa reklamacije ne bomo sprejeli, če bo ugotovljeno, da je bil izdelek vzdrževan v nasprotju s prejetimi navodili ali z označenim načinom vzdrževanja na etiketah ali pa uporabljan v nasprotju s svojim osnovnim namenom uporabe.  

 1. Zaščita avtorskih pravic

Spletno mesto je izključna last lastnika spletnega mesta, zato je prepovedana kakršnakoli zloraba podatkov, slik, besedil in drugih podatkov, ki so del tega spletnega mesta. Vse informacije in gradiva (pisna in slikovna) objavljena na spletnem mestu so v zakonsko dovoljenem okviru predmet avtorske zaščite ali druge oblike zaščite intelektualne lastnine lastnika.

Vse pravice v zvezi z vsebino in grafičnimi elementi oziroma drugimi predstavitvami v kakršnikoli obliki na spletnem mestu, kot so slike, ilustracije, audio in video posnetki, fotografije, ikone, besedila in druga gradiva, kot tudi sam portal (spletno mesto) in njegova oblika, so pridržane. Kakršnokoli spreminjanje, reproduciranje, distribuiranje ali prikazovanje v javnosti tujega dela ali kakršnakoli uporaba objavljenega gradiva je prepovedana, razen v primeru izrecnega pisnega dovoljenja lastnika. Dovoljeno je tiskanje in shranjevanje dokumentov le v osebne, izobraževalne ali kako drugače nekomercialne namene pod pogojem, da se upoštevajo avtorske pravice ali druga lastniška obvestila, vsebovana v objavljenih dokumentih.

 1. Omejitev odgovornosti

Vse informacije in gradiva (pisna in slikovna), objavljena na spletnih straneh so informativne narave. Lastnik spletnega mesta skrbi za pravilnost, ažurnost in popolnost podatkov na spletnem mestu, vendar za njihovo točnost in celovitost ne more jamčiti in iz tega naslova ne prevzema nikakršne odgovornosti. Uporabniki uporabljajo objavljene vsebine na lastno odgovornost. Za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa do, uporabe ali ne možnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršnekoli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini lastnik spletnega mesta ne odgovarja, prav tako nobena druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi spletne strani ali še sodeluje pri nadgradnjah.

Spletno mesto vsebuje tudi informacije tretjih oseb in povezave s spletnimi stranmi, ki jih upravljajo tretje osebe, vendar lastnik spletnega mesta ni odgovoren za njihovo vsebino. Na delovanje omenjenih spletnih povezav nima nikakršnega vpliva in ne more nadzorovati ali upoštevajo pogoje o zasebnosti ali ne, prav tako nima vpliva na zakonitost in točnost vsebine teh spletnih mest, zato je pri obisku in uporabi povezanih spletnih mest odgovornost lastnika spletnega mesta, za vse primere izključena.

Lastnik spletnega mesta tudi ne more biti odgovoren za poškodbe (vključno tiste, ki jih povzročijo virusi) računalniške opreme, mobilnih telefonov ali katerekoli druge aplikacije, s katero je mogoče dostopati do teh spletnih strani,  zaradi uporabnikovega obiska strani ali kakršnekoli njene uporabe. Lastnik spletnega mesta ni odgovorna za nikakršno škodo kakršnekoli vrste, ki bi utegnila nastati zaradi uporabe ali nezmožnosti uporabe tega spletnega mesta.

 1. Blagovne znamke in logotip

Blagovne znamke, logotipi in storitvene ikone, ki se nahajajo na teh spletnih straneh, so registrirane ali neregistrirane blagovne znamke lastnika spletnega mesta ali z njim povezanih organizacij oziroma pooblaščenih partnerjev, za objavo katerih ima lastnik spletnega mesta dovoljenje njihovih lastnikov. Pravica do uporabe znamk, logotipa ali katerekoli licence, katerih lastnik je lastnik spletnega mesta ali tretje osebe, brez pisnega dovoljenja ni dovoljena. Zloraba kakršnegakoli gradiva ali vsebine, prikazane na teh spletnih straneh je strogo prepovedana in kazniva.

 1. Uporaba informacij in gradiv ter sprememba podatkov

Lastnik spletnega mesta si bo prizadeval podatke in informacije objavljene na spletnih straneh tekoče posodabljati. Hkrati si pridružuje pravico do spreminjanja vsebine brez predhodnega obvestila. Vse informacije, objavljene na teh spletnih straneh so informativnega značaja in za lastnika spletnih strani niso zavezujoče.

Ta dokument lahko lastnik spletnega mesta kadarkoli spremeni in je za uporabnike zavezujoče v vsakokrat spremenjeni obliki, zato priporočamo, da jih spremljate na spletni strani.

Lastnik spletnega mesta ne odgovarja za mnenja uporabnikov spletnega mesta in druge vsebine, na katere le-ta nima vpliva.

 1. Zaključek

Z vstopom na spletno mesto soglašate, da ste seznanjeni in se strinjate z vsemi zgoraj navedenimi pogoji in pravili uporabe spletnega mesta ter s politiko zasebnosti.

Lastnik spletnega mesta in uporabnik soglašata, da bosta morebitne spore reševala z medsebojnim dogovarjanjem v duhu dobre poslovne prakse. V primeru spora, ki ga ne bi bilo moč rešiti z dogovorom, je pristojno okrožno sodišče v Maribor.

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev in statistiki. Z uporabo spletnega mesta se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.   V redu